Zeilschip de Flying Dutchman

De Flying Dutchman is gebouwd in 1903.
Zij is na vele omzwervingen  met veel deskundigheid en liefde voor detail gerestaureerd.
Geheel voorzien van moderne navigatie, communicatieapparatuur en adequate reddingsmiddelen. Zij is daarmee volgens internationale veiligheidsvoorschriften wereldwijd gecertificeerd.

Maar nu maken wij weer prachtige rondreizen door Schotland met de Flying Dutchman langs de schitterende kusten een ervaring om nooit te vergeten. Tijdens het zeilen met de Flying Dutchman in Schotland ontdekt u de de grillige kusten van Schotland met zijn verrassende baaien en verstilde vissersdorpen.
Met de Flying Dutchman zijn we in staat om plekken
te bereiken die normaal onbereikbaar zijn en kunnen
we mooie afgelegen plaatsen bezoeken.
Informatie over onze reizen zie :  Ontdek Schotland.nl

Het zeilschip Flying Dutchman .

Bij de renovatie van het interieur zijn comfort en sfeer
de uitgangspunten geweest.
De mahoniehouten betimmering roept de sfeer op van verre landen en vervlogen tijden.  De hutten zijn uitgerust met luxe sanitaire voorzieningen zoals eigen douche, toilet , airco en verwarming. Buiten is er een groot dek met genoeg banken en tafels om van uit  verschillende plaatsen heerlijk van de natuur en buitenlucht te genieten en er is voldoende ruimte om gezamenlijk zowel binnen als buiten te eten.

De Salon
Het voorste dekhuis is voor de gasten als dagverblijf ingericht. De banken met gezellige tafels bieden genoeg plaats voor alle gasten. Hier staat ook de Hifi-, CD speler.
En natuurlijk een kleine maar gezellige bar.

Hutten

De “Flying Dutchman” heeft 11 tweepersoons hutten en
één vierpersoonshut.
Tall Ship Flying DutchmanIn totaal kunnen er 26 gasten slapen. Alle hutten zijn voorzien van stapelbedden.
Elke hut heeft een eigen douche en toilet, centrale verwarming en centraal aangestuurde airconditioning.

Het dek
Het achterdek is verhoogd en met hout bekleed. De rest van het dek is evenals het schip van staal. Aan Dek, in de buitenlucht staan tussen de twee dekhuizen 3 ruime tafels met vaste (beklede) banken Hier is plek genoeg om gezamenlijk te eten en te ontspannen. Een vaste overkapping zorgt ervoor dat u ook bij regen droog buiten kunt zitten.
Op het achterdek rondom het stuur zijn zitgelegenheden. Op het voordek staan nog 2 banken.

Zeilen met de Flying Dutchman

Bent u ooit aan boord geweest van een groot zeilschip en hebt u meegemaakt hoe de zeilen gehesen worden en het schip langzaam vaart begint te maken? Hebt u misschien zelf aan het roer gestaan of bent misschien zelfs in het want geklommen en hebt u meegeholpen om de zeilen te zetten? Dan hebt u vast en zeker iets gevoeld van de fascinatie die uitgaat van deze majestueuze scheepvaartveteranen en zult u onze passie
voor zeilen kunnen begrijpen. Meevaren op een groot zeilschip is een bijzondere ervaring. Tijdens onze reizen wordt er indien mogelijk gezeild. Zeilen is de meest milieu vriendelijke manier van reizen en past bij  Schotland. Het is niet nodig ervaring te hebben met zeilen de ervaren bemanning informeert en leert het u graag.